Het inloggen met email adres ipv gebruikersnaam is weer mogelijk.


Deze mededeling is wegklikbaar rechtsboven dit mededelingenblok

EGR klep vuil, of ander probleem ?

Alle overige technische vragen over de Kangoo
Plaats reactie
Gebruikersavatar

Topic author
BramvT
Lid
Lid
Posts in topic: 1
Berichten: 347
Lid geworden op: 08 mei 2010 12:14
Actief als: particulier
Locatie: Haarlem

EGR klep vuil, of ander probleem ?

Bericht door BramvT »

Hoi mensen.....lang geleden dat ik een vraag had over mijn Kangoo 1.5 DCI-82 pk, inmiddels alweer de zoveelste Kangoo omdat ik er nog steeds mee koerier ondanks dat ik al bijna 70 jaar ben en al een paar jaar met pensioen (80 tot 100.000 km p/jr) en aangezien ik steeds een gebruikte Kangoo type 1B rijd (dus model met de nieuwe gril en dashbord maar nog wel type 1 tot begin 2008 gemaakt)...ze zijn lekker licht (1045 kg), stoel zit beter dan die van het nieuwe model vanaf 2008 en je hebt meer beenruimte.

Goed, mijn technische vraag (is Mechanic nog aanwezig hier, deze man heb ik namelijk hoog zitten qua kennis) :

Mijn Kangoo 1.5 dci met 82 pk heb ik nu 4 maanden, onderhouds historie is bekend, jarenlang in onderhoud geweest bij de fa; Indumij in Breda, kocht hem met de km.st 182.000 NAP en zag aan de km.standen dat hij de laatste 5 a 6 jaar maar 50.000 km heeft gereden, ik maakte hem natuurlijk wel wakker met binnen 3 maanden al 10.000 km verder.

Nu heeft hij vanaf de eerste dag een rare fout, hij loop bij het starten eerst meteen op 4 cylinders, maar al na een paar seconden lijkt het wel een Detroit 2-takt diesel, (alleen bij STATIONAIR draaien), maak je meer toeren dan loopt hij gewoon op 4 poten, mijn Renaultdealer (Velserbeek Haarlem) heeft hem al 3x uitgelezen en steeds weer kwam de foutmelding : Verbranding slecht of zoiets, code zoveel....zij adviseerden mij een dieselreiniger te gebruiken, heb dat 2x gedaan maar weinig tot geen effect.

Maar GEEN melding dus van problemen met de verstuivers of EGR klep en juist die laatste verdenk ik ervan dat hij ondanks geen melding van EGR wel een probleem zou kunnen zijn...aangezien ik al bij 2 eerdere Kangoo's 1.5 dci met vergelijkbare km.st. (en ook veel korte ritten gereden tot hij bij mij terecht kwam) de EGR klep moest laten vernieuwen.

Dus mijn vraag is, zou het toch aan de EGR klep kunnen liggen of zou er nog iets anders mee kunnen spelen.....overigens start hij als hij koud is met 1 tik, dat was bij de motoren met slechte EGR klep wel anders, dan haalde hij nauwelijks nog de 100 km p/u...terwijl deze Kangoo de 160 wel haalt (op de Duitse autobahn, niet op de A2 uiteraard) :)

Graag reacties :wink:
Kangoo 1.5 DCI-(82pk) bj. 2005 Express-bestel

If you listen carefully, you can hear the gentle fizz of steel oxidizing (® 'Karel')

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post linksGebruikersavatar

de mon
lid
lid
Posts in topic: 1
Berichten: 795
Lid geworden op: 17 mar 2010 23:09
Actief als: particulier

Re: EGR klep vuil, of ander probleem ?

Bericht door de mon »

Al 3 j sukkel ik, vermoedelijk heb ik de dieselbacterie. Bardahl DAB heeft er goede uitleg over. Dat gaat dan over filterverstopping en minieme waterdruppeltjes in je leidingen die zo vervuild geraken en vernauwing geven.
De ene keer is het goed de andere keer niet. Het roken komt dan omdat de vervroeger werkt op vloeistofdruk en er te weinig diesel in de pomp is.
Je kan het proberen met die toevoegingen, verbetert het dan dan is dat de juiste denkrichting.
Ik ben van mijn toestand bijna zeker, de onderste leiding onder je auto, het laagste punt, en daar zit je water. Ik heb die koppelingen vervangen. Bij losmaken kwam er zwarte dras uit .

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post linksPlaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht